Ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych naleśników. Następnym razem dodałabym jeszcze czerwonej fasoli albo kukurydzy. Zdecydowanie polecam dla fanów tego typu smaków.
Składniki na
10 naleśników:
- 10 cienkich
naleśników
- 250 g mięsa
mielonego (dowolnego)
- ½ czerwonej
papryki
- 1 mała
cebula
- kminek mielony
na końcówce noża
- 1 łyżka
papryki mielonej
- szczypta chili
- sól
- 3 małe
pomidory
- ser żółty
Paprykę i
cebulę pokroić na drobną kostkę, podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,
pokroić. Do warzyw dodać mięso, chwilę podsmażyć i dorzucić pomidory. Smażyć do
momentu aż warzywa będą miękkie a pomidory całkowicie się rozpadną i powstaly z
nich sos odparuje. Doprawić solą i pozostałymi przyprawami. Ser żółty zetrzeć
na tarce. Na każdym naleśniku układać po 1-2 łyżki farszu, posypywać serem i
zwijać w rulon. Można podawać z ketchupem.
Przepis bierze udział w akcji:
Ewka
Często robię naleśniki z podobnym farszem - są pyszne.
OdpowiedzUsuńTakich naleśników jeszcze nie jadłam. Coś a'la tortille ;) Z pewnością pyszota.
OdpowiedzUsuńTo samo sobie o nich pomyślałam i nie spodziewałam się takiego efektu. Naleśniki chociaż tańsze ;)
UsuńE.