Składniki:
- herbatniki ( zwykłe lub takie z dodatkiem masła)- 15sztuk
- mleko- 8 łyżek
- wiórki kokosowe- 2 czubate łyżki
- cukier puder ( opcjonalnie) -1
łyżeczka
Herbatniki kruszymy, zalewamy
mlekiem. Po ok 20 minutach gdy ciasteczka będą nasiąknięte, dodajemy wiórki
kokosowe i krótko miksujemy za pomocą blendera. Przekładamy do słoiczka o ile
nie zjemy wszystkiego od razu :) Przechowujemy w lodówce do tygodnia.
Aga
Wydaje mi się, że nie zdążyłabym przełożyć do słoiczka;) Moim synom by się spodobał taki krem, takie z nich herbatnikowe potwory:P
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny ten krem :)
OdpowiedzUsuńMniam ... smakowity i do tego piękne wygląda :) Aż sama zjadłabym
OdpowiedzUsuń