środa, 4 września 2013

Drobiowe roladki z lazurem i papryką w krakersowo-kukurydzianej panierce



Prosty przepis na drobiowe roladki, którym dodaje charakteru intensywny w smaku ser pleśniowy. Po usmażeniu fajnie się rozpływa i doskonale współgra ze smakiem papryki. Polecam na niedzielny obiadek, do ziemniaków i sałatki.
 
Składniki 5 roladek:

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  •  połowa serka z niebieską pleśnią (mój miał 80 g)
  • 1/4 czerwonej papryki
  • sól, pieprz


Składniki na panierkę:

  • pół szklanki małych krakersików
  • pół szklanki płatków kukurydzianych
  • mąka
  • jajko

Kurczaka pokroić na kawałki, rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Lazur pokroić w słupki, paprykę w drobniutką kosteczkę. Na każdym kawałku mięsa układać ser i trochę papryki. Zwijać w roladki, można zabezpieczyć wykałaczkami. Krakersy i płatki zmielić częściowo w malakserze (nie może to być piasek, tylko raczej większe okruszki) lub zgnieść walkiem do ciasta. Roladki zanurzać w mące, maczać w jajku a następnie w panierce. Smażyć na złoty kolor.
Przepis bierze udział w akcji:
Warzywa psiankowate 2013
Paprykujemy 4

Ewka



5 komentarzy:

  1. Fantastyczny pomysł na panierkę z tymi krakersami:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie sprawdzają się same krakersy, a jeszcze lepiej gdy są smakowe.

      E.

      Usuń
  2. Super fajne proste danie. Aż mnie głód dopadł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ apetyczne nadzienie! Witam w akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne roladki w smacznej panierce :)
    Zapraszam do udziału w konkursie - http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...