wtorek, 27 sierpnia 2013

Pierogi z budyniem i truskawkami



Kolejny przepis na pierogi, również podpatrzony na festiwalu pierogów. Zdziwiłam się, jak bardzo budyń pasuje do pierogów. A oprócz tego z truskawką, mniam.

Przepis na ciasto pierogowe tutaj.


Farsz (ok. 15 sztuk):

  •   pół opakowania budyniu
  •  250 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  •  truskawki


Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić. Truskawki pokroić na małe cząstki (takie, żeby zmieściły się w pierogu). Nakładać na ciasto ok. pół łyżeczki budyniu i kawałek truskawki.

Przepis bierze udział w akcji:
Z dziećmi i dla dzieci

Ewka



5 komentarzy:

  1. Pierogi z budyniem, ale numer :D Brzmi ciekawie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie słyszałam o pierogach z nadzieniem budyniowym, ale brzmi to doskonale :-) Z chęcią bym zjadła taką porcje pierogów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też byłam nie mniej zdziwiona, a jeszcze bardziej ciekawa. Ale zapewniam Was budyń doskonale pasuje, a jeszcze lepiej z maliną czy truskawką. Polecam, koniecznie wypróbujcie! :)

    E.

    OdpowiedzUsuń
  4. Z budyniem nigdy nie widziałam, a pierogi kooocham;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy takiej wersji nie probowalam. Ba, nigdy o takiej wersji nie slyszalam! :) Ale jedno jest pewne- wygladaja swietnie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...