Kolejny przepis na pierogi, również podpatrzony na festiwalu pierogów.
Zdziwiłam się, jak bardzo budyń pasuje do pierogów. A oprócz tego z truskawką,
mniam.
Przepis na
ciasto pierogowe tutaj.
Farsz (ok. 15 sztuk):
- pół opakowania budyniu
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- truskawki
Budyń
ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić. Truskawki pokroić na małe
cząstki (takie, żeby zmieściły się w pierogu). Nakładać na ciasto ok. pół łyżeczki
budyniu i kawałek truskawki.
Przepis bierze udział w akcji:
Ewka
Pierogi z budyniem, ale numer :D Brzmi ciekawie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJeszcze nie słyszałam o pierogach z nadzieniem budyniowym, ale brzmi to doskonale :-) Z chęcią bym zjadła taką porcje pierogów :)
OdpowiedzUsuńTeż byłam nie mniej zdziwiona, a jeszcze bardziej ciekawa. Ale zapewniam Was budyń doskonale pasuje, a jeszcze lepiej z maliną czy truskawką. Polecam, koniecznie wypróbujcie! :)
OdpowiedzUsuńE.
Z budyniem nigdy nie widziałam, a pierogi kooocham;)
OdpowiedzUsuńNigdy takiej wersji nie probowalam. Ba, nigdy o takiej wersji nie slyszalam! :) Ale jedno jest pewne- wygladaja swietnie!
OdpowiedzUsuń