Pierogów ciąg dalszy. Ale obiecuję, to już ostatni przepis. Tym razem coś wytrawnego, pierogi z soczewicą. Muszę przyznać, że robiłam je pierwszy raz i bardzo mi posmakowały. Trochę kojarzą mi się z pierogami ruskimi. Bardzo polecam.
Przepis na ciasto
pierogowe tutaj.
Farsz (ok. 15 sztuk):
- ½ szklanki zielonej soczewicy
- ok. 4 średnie ziemniaki
- mała cebulka
Soczewicę i
ziemniaki ugotować w oddzielnych garnkach. Cebulę podsmażyć na maśle. Wszystkie
składniki umieścić w misce i dokładnie rozgnieść i wymieszać. Po ulepieniu pierogów, wrzucać je na wrzątek i gotować ok. 8 minut od wypłynięcia.
Przepis bierze udział w akcji:
Ewka
Pierogów w tej wersji jeszcze nie jadłam, wyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńmusze sprobowac z soczewica !
OdpowiedzUsuń