wtorek, 27 sierpnia 2013

Pierogi z soczewicą



Pierogów ciąg dalszy. Ale obiecuję, to już ostatni przepis. Tym razem coś wytrawnego, pierogi z soczewicą. Muszę przyznać, że robiłam je pierwszy raz i bardzo mi posmakowały. Trochę kojarzą mi się z pierogami ruskimi. Bardzo polecam.

Przepis na ciasto pierogowe tutaj.


Farsz (ok. 15 sztuk):
  •  ½ szklanki zielonej soczewicy
  • ok. 4 średnie ziemniaki
  • mała cebulka
Soczewicę i ziemniaki ugotować w oddzielnych garnkach. Cebulę podsmażyć na maśle. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie rozgnieść i wymieszać. Po ulepieniu pierogów, wrzucać je na wrzątek i gotować ok. 8 minut od wypłynięcia.

Przepis bierze udział w akcji:
Ewka 

2 komentarze:

  1. Pierogów w tej wersji jeszcze nie jadłam, wyglądają obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...