sobota, 6 października 2012

Sałatka z rukolą

Uwielbiam rukolę bezapelacyjnie. Najsmaczniejsza i najbardziej wyczuwalna w smaku sałata. Obecnie dodaję ją prawie do wszystkiego. Dziś w sałatce z serkiem pleśniowym. Idealna na śniadanie wraz z grzankami czosnkowymi


Składniki:
  • kilka listków sałaty masłowej ( lub innej ulubionej)
  • kilka listków rukoli
  • 1/3 opakowania serka camembert
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1/3 czerwonej cebuli
  • sól morska świeżo mielona
  • pieprz świeżo mielony
  • zioła prowansalskie
Grzanki czosnkowe:
  • bagietka
  • ząbek czosnku

Sałatę umyć, porwać na kawałki, dodać rukolę, pokrojony w kawałki serek z porostem pleśni, umyte pomidorki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę. Posypać przyprawami. Bagietkę pokroić na skos na ok 1-1,5 cm kawałki, natrzeć czosnkiem i piec chwilę w piekarniku, aby grzanki były chrupiące, lecz nie zrumienione. Podawać gorące wraz z sałatką.
Smacznego!



Aga

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...