piątek, 17 sierpnia 2012

Kompot z rabarbaru


To już ostatni czas rabarbaru w te wakacje więc nie mogłam odmówić sobie przygotowania pysznego kompociku z niego:)

Składniki:
  •  2 litry wody
  • 200g cukru białego
  • 700g rabarbaru ( u mnie zielonego)
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kawałki, wrzucić do garnka.
Zalać wodą, wsypać cukier i podgrzewać aż do zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować ok. 30 minut. Najlepiej smakuje schłodzony.
Aga

3 komentarze:

  1. Kompoty górą! Zaraz zaczynam swój z papierówek i mięty :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za komentarz:) a u mnie na działeczce już się skończyły papierówki:(
      Pozdro:)

      Usuń
  2. Fajną flaszeczkę masz :)

    E. ;]

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...