Od jakiegoś czasu panuje moda na bycie "fit" I "healthy". Dzisiejszy przepis idealnie wpisuje się w te trendy. Nie ma dodatku cukru, tłuszczu i innym zbędnych dodatków. Może być świetnym śniadaniem, deserem do kawy, czy też przekąską potreningową uzupełniająca węglowodany. Uwielbiam go jeść z masłem orzechowym. Można eksperymentować z dodatkami, przyprawami i dzięki temu za każdym razem można tworzyć nowy smak. Jedno jest pewne- chlebek bananowy trzeba upiec chociaż raz. I zapewniam że na tym jednym razie się nie skończy:)
Chlebek bananowy (na formę do tarty o średnicy 18 cm lub forma keksowa 20/10 cm
Składniki:
- 300 g bananów
- 100 g ulubionej mąki ( u mnie pół na pół kukurydziana i pszenna pełnoziarnista)
- 1 jajo
- płaska łyżeczka sody
- kakao/cynamon ( u mnie dziś z kakao)
- płatki migdałowe do posypania
Przygotowanie (arcytrudne):
Banana blendujemy z jajkiem, dodajemy suche składniki, mieszamy. Wylewamy do foremki, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.
SMACZNEGO!
Aga
Smacznie :)!
OdpowiedzUsuńEkstra, pewnie pyszne
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńhttp://www.mecooks.com
شركة تنظيف مساجد
OdpowiedzUsuńتنظيف مساجد