środa, 7 listopada 2012

Pełnoziarniste pancakes z masłem orzechowym i jabłkiem

Pyszne placuszki przełożone masłem orzechowym i plasterkami jabłka są idealna propozycja na smutne, szare jesienne poranki:) Pancakes wyszły puszyste i delikatne. Przepis pożyczony stąd.

Składniki:
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka otrębów
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenie
  • 1/3 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru lub miodu
  • 1/2 szklanki maślanki
  • kropla oliwy
Jajo rozkłócić, dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Usmażone placuszki posmarować masłem orzechowym i przełożyć plasterkami jabłka. 







Przepis bierze udział w akcji Placki, placuszki, pancakesy


Aga

5 komentarzy:

  1. Z masłem i jabłkiem to jedno z najlepszych połączeń,ale masła proszę trzy razy więcej:D

    OdpowiedzUsuń
  2. trafne połączenie! :D takie placki są najlepsze, chociaż nie mogę ich jeść codziennie, bo przecież znudzą się z czasem:D

    OdpowiedzUsuń
  3. super placuszki , z masłem orzechowym najlepsze ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny zestaw na jesienną pogodę, na pewno wypróbuję, dobrze, że w lidlu w końcu tydzień amerykański, bo trzeba zapas masełka zrobić:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...