Pyszna, szybka, niezwykle zdrowa. Bomba witaminowa:)
Składniki:
1/2 selera naciowego ( ok 6-7 łodyg)
2 ulubione jabłka
garść orzechów
garść suszonej żurawiny
Składniki na sos:
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku
Selera myjemy, kroimy na 1 cm kawałki. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę. Oba składki przedkładamy do miski, posypujemy żurawiną i orzechami. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatkę:)
Smacznego!
Aga
Aga
Witam, Twój blog został przeze mnie nominowany do nagrody Liebster. ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam:http://mojaksiegaprzepisow.blogspot.com
uwielbiam seler naciowy i faktycznie bakalie bardzo do niego smakują, ja zwykle rodzynki dodaję, ale żurawina też pyszna!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Monika
Dziękuję za komentarz:) Następnym razem wypróbuję Twoją wersję z rodzynkami :)
UsuńPozdrawiam,
Aga
Nigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.
OdpowiedzUsuńale mam smak na taką sałatkę ;) Dawno Was dziewczyny tutaj nie było... :(
OdpowiedzUsuńprzepyszne :) super jako dodatek do mięsa z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-steki-teriyaki/
OdpowiedzUsuńŁał! świetne! Bardzo jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuń