piątek, 26 października 2012

Gotowanie po studencku: Kurczak pod pierzynką



Jest to ciekawa propozycja na proste podanie filetu. Nie wymaga zbyt wiele wysiłku, ani wyszukanych produktów. Polecam użyć łagodnej musztardy, najlepiej sprawdzi się miodowa.
 
Danie inspirowane tym przepisem.
 
Składniki:
  • połowa pojedynczej piersi z kurczaka (przeciętej wzdłuż)
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz, sól
Kurczaka delikatnie rozbić, obsypać solą i pieprzem. Ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym (garnku, talerzu czy cos tam macie :). W miseczce wymieszać majonez, musztardę i ser. Rozłożyć na kurczaku i zapiekać w temp. 175 st. C przez ok. 20-25 minut. W tym czasie można przygotować dodatki. Ja podałam mięso z gotowaną marchewką oraz ziemniakami.

Przepis bierze udział w akcji Nakarm się studencie!
 
Ewka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...