Uwielbiam
rukolę bezapelacyjnie. Najsmaczniejsza i najbardziej wyczuwalna w smaku sałata.
Obecnie dodaję ją prawie do wszystkiego. Dziś w sałatce z serkiem pleśniowym.
Idealna na śniadanie wraz z grzankami czosnkowymi
Składniki:
- kilka listków sałaty masłowej ( lub innej ulubionej)
- kilka listków rukoli
- 1/3 opakowania serka camembert
- 3 pomidorki koktajlowe
- 1/3 czerwonej cebuli
- sól morska świeżo mielona
- pieprz świeżo mielony
- zioła prowansalskie
Grzanki
czosnkowe:
- bagietka
- ząbek czosnku
Sałatę umyć,
porwać na kawałki, dodać rukolę, pokrojony w kawałki serek z porostem pleśni,
umyte pomidorki pokrojone na ćwiartki oraz cebulę. Posypać przyprawami.
Bagietkę pokroić na skos na ok 1-1,5 cm kawałki, natrzeć czosnkiem i piec
chwilę w piekarniku, aby grzanki były chrupiące, lecz nie zrumienione. Podawać
gorące wraz z sałatką.
Smacznego!
Aga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)