piątek, 3 sierpnia 2012

Makaron z sosem szpinakowym


Wygląd tej potrawy może nie jest bardzo estetyczny;) Zielona maź na talerzu może zniechęcić. Ale aromat i smak robią swoje i ślinianki zaczynają intensywnie pracować i nie da się nie skusić na ten makaron:)

Składniki dla 4 osób:

  • łyżka masła
  • 6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 duża cebula
  • opakowanie mrożonego szpinaku-450g
  • 100g sera typu feta
  • 2 łyżki serka topionego
  • sól, pieprz
  • makaron

Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebule. Dodać czosnek. Rozmrożony szpinak dodać do garnka. Wymieszać.  Dusić pod przykryciem 15 minut. Ugotować ulubiony makaron ( u mnie muszelki). Pokruszony ser typu feta oraz serek topiony dodać do szpinaku. Wymieszać do rozpuszczenia sera. Ugotowany makaron dodać do sosu i połączyć wszystko razem.
Smacznego!

Aga

1 komentarz:

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...