Wygląd tej
potrawy może nie jest bardzo estetyczny;) Zielona maź na talerzu może
zniechęcić. Ale aromat i smak robią swoje i ślinianki zaczynają intensywnie
pracować i nie da się nie skusić na ten makaron:)
Składniki
dla 4 osób:
- łyżka masła
- 6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 duża cebula
- opakowanie mrożonego szpinaku-450g
- 100g sera typu feta
- 2 łyżki serka topionego
- sól, pieprz
- makaron
Masło
rozpuścić i zeszklić na nim cebule. Dodać czosnek. Rozmrożony szpinak dodać do
garnka. Wymieszać. Dusić pod przykryciem 15 minut. Ugotować ulubiony
makaron ( u mnie muszelki). Pokruszony ser typu feta oraz serek topiony dodać
do szpinaku. Wymieszać do rozpuszczenia sera. Ugotowany makaron dodać do sosu i
połączyć wszystko razem.
Smacznego!
Szpinak, feta i makaron - genialnie połączenie.
OdpowiedzUsuń