Przyjaciółka
przywiozła mi z Zakopanego oscypki. Uwielbiam grillowane na ciepło z konfiturą
żurawinową. Niestety takiej nie posiadałam w domu a miałam ochotę na oscypka na
ciepło, więc przygotowałam go w inny sposób. Łatwo, szybko i pysznie, w sam raz
na śniadanie
Składniki:
- oscypek
- pomidor
- ulubiona wędlinka
- sól, pieprz
Oscypka
pokroić w plastry. Usmażyć na suchej patelni do lekkiego rozpuszczenia
sera. Odwrócić na drugą stronę i też podsmażyć. Na oscypku położyć
pomidorka i wędlinkę. Smażyć jeszcze chwilkę. Podawać ze świeżą bułeczką oraz
rucolą ( u mnie z własnej uprawy:D)
Pyszne było:)
rucola z ogródka:)
Aga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)