poniedziałek, 25 marca 2013

Owoce pod owsiana pierzynką



Na tą brzydką , ponurą pogodę, pyszne gorące owoce pod owsiana pierzynką. Wspaniały deser lub drugie śniadanie :)

Składniki:
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki otrębów owsianych
  • 4-5 łyżek miodu
  • łyżka słonecznika (opcjonalnie)
Miód jeżeli jest stały upłynnić w garnuszku na ogniu. Do miodu dodać płatki owsiane, otręby i słonecznik. Owoce umyć, obrać, pokroić w plasterki. Podzielić na dwie porcje i napełnić żaroodporne naczynka. Owoce przykryć masą miodowo-owsianą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w 150 stopniach przez 10-15 minut, do uzyskania ładnego złotego koloru. 
Zjadać od razu gdy są gorące:)

 


Smacznego, Aga:)

1 komentarz:

  1. Jestem wielką fanką zapiekanych owoców. Robiłam podobne owoce, tylko ze kruszonką z mąki i masła. Było bardzo smaczne. Pani danie też wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...