W sklepach,
na straganach coraz częściej widać dynię, buraki oraz inne warzywa korzeniowe.
Jest to znak, że jesień powoli lecz zdecydowanie nadchodzi. Korzystając z jej
uroków i warzyw najlepszych w tym czasie warto przygotować placki z buraków.
Pyszna, szybka i sycąca propozycja na obiad czy 2 śniadanie. Można zapakować do
lunchboxa i zabrać do pracy, niech współpracownicy nam zazdroszczą!
Składniki (na 6 sztuk) :
- 2 duże ugotowane (bez obierania!) buraki
- jajo
- 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- sól, pieprz
Fantastyczny pomysł, uwielbiam smażyć różnego rodzaju rodzaju placuszki, te na słodko, ale i wytrawnie, ale nigdy jeszcze nie próbowałam zrobic ich z buraczków, wypróbuję:))
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam! Buraki działają na nasz organizm odkwaszająco, dzięki czemu będziemy lepiej się czuć i mieć lepsze samopoczucie. A do tego ten smak mmm;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! Aga