Ogórki
małosolne lubią wszyscy. Są doskonałe na kanapki czy do potraw z grilla. Bardzo
proste i szybkie w wykonaniu, poradzą sobie z nimi nawet osoby, które nie
posiadają zbyt wielkich zdolności kulinarnych :)
Składniki:
- 2 kilogramy ogórków
- 4-5 listków z wiśni
- 2-3 ząbki czosnku
- koper
- 2-3 kawałki korzenia chrzanu
- 2 litry wody
- 2 łyżki soli ( najlepiej kamiennej)
Ogórki
dobrze umyć. Wodę zagotować z solą. Ostudzić. W słoju ( u mnie 3 litrowy)
układać liście wiśni, ząbki czosnku przekrojone na pół, koper, chrzan. Układać
ciasno ogórki. Zalać wodą. Zakręcić słoik i odstawić na podstawku w niebyt
nasłonecznionym miejscu. Po 3-4 dniach ogórki są gotowe do spożycia.
Przepis bierze udział w akcji:
Smacznego!
Aga
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za odwiedziny i komentarz:)